2012. október 27.

Viki salija

Ezen a borongós reggelen semmihez nem volt kedvem, főleg úgy, hogy a mai szupi kis programunkat az idő miatt lemondták :( De amíg morogtam magamban az idő miatt Viki barátnőm befutott és közölte, hogy ő még ma nem evett semmit. Gondoltam, tök jó, nyilván most üres a hűtő...de aztán pillanatok alatt megszületett ez a szupi kis sali, amit Viki salijának kereszteltünk.


Hozzávalók (1 korgó gyomorra való mennyiség):

negyed fej jégsaláta

1 sárgarépa

1 szál újhagyma

2 kisebb paradicsom

parmezán sajt forgács

1 konzerv tonhal (kicsi rio mare)

1 vastagabb szelet nem friss kenyér

A répát megpucolom és vékony karikákra vágom és beleteszem a salátástálba. A kenyeret felkockázom és egy serpenyőbe teszem és mindenféle zsiradék nélkül megpirítom. Amíg pirul, addig megtisztítom a hagymát és ezt is karikázom, majd felvágom a paradicsomot és a jégsalit is csíkozom. Mind mehet a tálba. Majd a parmezánsajtból egy burgonya hámozóval forgácsolok (a mennyiséget mindenkinek az ízlésére bíznám). Majd jöhet bele a konzerv halacska, olajjal együtt. Összeforgatom és az eddigre megpirult kenyérkockákat is beledobom.







Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése