2012. október 30.

Expressz pogácsa

Van az úgy, hogy az érkezés előtti utolsó percben jelentkezik be valaki vendégségbe, de nem baj, mert ezzel a recepttel pillanatok alatt lehet egy kis rágcsát varázsolni az asztalra a bor mellé, amit a vendég hozott:) 
És így semmi akadálya egy remek beszélgetős estének.

Hozzávalók:

25 dkg liszt

12,5dkg vaj vagy Rama 

10 dkg reszelt sajt

2 kávéskanál só

1dl tej

1 tojás

A sütőt előmelegítem 180°C ra. A vajat felolvasztom és beleszitálom a lisztet, majd belekeverem a reszelt sajt (amit a vaj olvadása közben reszeltem le) felét, sózom és hozzáöntöm a tejet és beleteszem a tojást. Az egészet összegyúrom, majd a belisztezem a deszkát és kinyújtom a tésztát. Olyan vastagra kell nyújtani, amilyen vastagra szeretnénk, mert nem nő meg, hiszen nincs benne sem élesztő, sem sütőpor. Majd pogácsaszaggatóval vagy bármilyen célszerszámmal kiszaggatom és a sütőpapírral bélelt tepsire pakolom. A tetejét megszórom a sajt másik felével és kb. 20 perc alatt megsütöm.









ui: "kell még" íze van, szóval érdemes a hozzávalók mennyiségét megduplázni.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése