2012. október 25.

Pakolgatós saláta


Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de amikor közeleg a tél és a hideg én fokozottan vágyom a friss zöldségekre, gyümölcsökre. Szükségem van a tavasz, a nyár ízeire. Gondolom így akarok tiltakozni a közelgő hideg és vacogás ellen (én úgy utálok fázni) , nyári gyerek lévén ezen nem is csodálkozom. Vagy talán így töltöm fel magam még több és több vitaminnal.Na de nem ez a lényeg, hanem ez a gyors saláta, amit bármikor össze lehet dobni, csak gyorsan egymásra kell pakolgatni a hozzávalókat és kész is. Ezt az ételt általában akkor szoktam csinálni, ha van maradék húsom, tehát így még annak megsütésével sem kell foglalkoznom.

Hozzávalók:

1 marék mosott rukkola

5-6 szem koktélparadicsom (vagy amennyi jólesik)

1 csirkemellfilé apróra vágva és megpirítva

egy kis marék dió

pár szelet diós kecskesajt

1-2 evőkanál extra szűz olivaolaj

A tányérra halmozom a rukkolát majd szépen sorban rápakolom a megmosott, félbevágott koktélparadicsomokat, a csirkemellet, a diót és a kecskesajtot. Megöntözöm olíva olajjal és már kész is. Én nem teszek ebben az esetben rá semmilyen fűszert, mert a kecskesajtnak, a rukkolának elég domináns az íze, a csirke meg fűszerezve van kisütve, de nyugodtan lehet sózni, borsozni és/vagy valamilyen zöld fűszerrel feldobni.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése