2012. október 14.

Tepsis hús, sült zöldségekkel

Ezt az ételt illetve a módszert, azért szeretem nagyon, mert a munka oroszlánrészét a sütő végzi el és addig én nyugodtan csinálhatok mást is. A titok az előkészítésben van, utána megy minden a maga útján. A módszer a következő: az összes hozzávalót meg kell mosni, össze kell vágni és egy tepsiben meg kell sütni. Ugye nem is bonyolult? Lehet így készíteni csirkecombot, kockázott csirkemellet, vagy sertést, pulykát,kolbászt is.
A mai étel receptje a következő:

Hozzávalók:

2 csirke felső comb

5-6 közepes szem burgonya

2 közepes fej vöröshagyma

5-6 gerezd fokhagyma a héjában

2 kisebb fej cékla

1 sárgarépa

pár szem gomba

olaj

ízlés szerint fűszerek (só, bors, rozmaring vagy só, bors, kakukkfű, ma nálam a kotányi olasz fűszerkeveréke volt a nyerő)

Előveszem a tepsit, megmosom a husit és belehelyezem a közepére. Megtisztítom a zöldségeket, kivéve a fokhagymát, mert az marad a héjában, mert így nem ég meg és isteni finom lesz. Majd megmosom és feldarabolom őket tetszőleges formára ( burgonyát negyedelni szoktam, répa karika, hagyma negyedelve, gomba egészben, cékla negyedelve). Darabolás közben előmelegítem a sütőt 200 ° C-ra. A zöldségeket a hús mellé pakolom, megszórom a fűszerkeverékkel és megöntözöm olajjal (annyit öntök rá, hogy tocsogni ne tocsogjon, de azért lássam, hogy van alatta olaj, mert ha kevés az olaj, akkor odaragadhatnak a hozzávalók a tepsihez). Majd betolom a tepsit a sütőbe és 35-45 perc alatt készre sütöm.
Ebből a mennyiségből 2 adag lesz.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése