Leültünk ebédelni amikor rájöttünk, hogy nincs itthon savanyúság és az ételhez kellene. Akkor jöhet egy kis tejfölös ubisali, azzal a hibával, hogy tejföl csak a boltban volt az adott pillanatban és senkinek nem volt kedve lemenni érte....és ekkor jött a kérdés, nem tudnál kitalálni valamit?
Dehogynem!
Hozzávalók:
fél fel közepes vöröshagyma félkarikára vágva
3-4 szem paradicsom
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1,5 evőkanál vörösborecet
egy csipet só, bors kristálycukor
A hagymát megpucolom, félbe vágom és felvágom. A paradicsomot megmosom és felkarikázom (lehet cikkekre is vágni, ahogy jobban tetszik) és tálba teszem a hagymával együtt. Az olívaolajat egy kis keverő tálba öntöm, hozzáadom a sót, borsot, kristálycukrot és a vörösborecet és kikeverem, addig míg a cukor el nem olvad. Megkóstolom (és ha nem kell állítani az ízén) majd a paradicsomos hagymára öntöm és összeforgatom. Tökéletes kísérője bármilyen ételnek amihez savanyút ennénk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése