2012. augusztus 4.

Ecetes hagymás paradicsomsaláta

Leültünk ebédelni amikor rájöttünk, hogy nincs itthon savanyúság és az ételhez kellene. Akkor jöhet egy kis tejfölös ubisali, azzal a hibával, hogy tejföl csak  a boltban volt az adott pillanatban és senkinek nem volt kedve lemenni érte....és ekkor jött a kérdés, nem tudnál kitalálni valamit?
Dehogynem!

Hozzávalók:

fél fel közepes vöröshagyma félkarikára vágva

3-4 szem paradicsom

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

1,5 evőkanál vörösborecet

egy csipet só, bors kristálycukor

A hagymát megpucolom, félbe vágom és felvágom. A paradicsomot megmosom és felkarikázom (lehet cikkekre is vágni, ahogy jobban tetszik) és tálba teszem a hagymával együtt. Az olívaolajat egy kis keverő tálba öntöm, hozzáadom a sót, borsot, kristálycukrot és a vörösborecet és kikeverem, addig míg a cukor el nem olvad. Megkóstolom (és ha nem kell állítani az ízén) majd a paradicsomos hagymára öntöm és összeforgatom. Tökéletes kísérője bármilyen ételnek amihez savanyút ennénk.








Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése