2012. augusztus 18.

Chilis babos pirítós kence

A ma esti vacsora az olyan bizonytalan volt, mint azé a bizonyos kutyáé, ugyanis fogalmam sem volt, hogy mit kéne enni. És ekkor megtaláltam egy konzerv egyedül árválkodó chilis babot, (aminek a pontos neve vörös bab mexikói szószban, sárga papíros konzerv és a Lidlben vettük).

Hozzávalók:

1 konzerv (420g) vörös bab mexikói szószban (ez egy kicsit csípős, paradicsomos szósz)

negyed vöröshagyma (vagy lehet több is, ki hogy szereti)

kis marék petrezselyem(de ennek a mennyiségét is az egyéni ízlésre bíznám)

olívaolaj, vörösborecet

A babkonzervet kinyitom és egy szűrőn keresztül kiemelem a babot a szószból (ezt fel lehet használni mártogatósnak, rágcsához), mert nekem a szószból csak nagyon picire van szükségem, éppen, hogy lehessen érezni az ízét (ez a szűrős babhalászatkor rajta is marad a babokon). A vöröshagymát megpucolom és a negyedét apró kockára vágom és a babra teszem. A petrezselymet megmosom és összevágom, majd megy a bab és a hagyma mellé.Összekeverem az egészet és 1,5 evőkanál olívaolajjal és 0,5 evőkanál vörösborecettel megöntözöm, összeforgatom és már kész is.
Ma este hagymás kenyeret pirítottunk, arra kanalaztuk ezt a mennyei kencét és egy pohár zalai, házi fehérborral fogyasztottuk el.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése