2012. augusztus 13.

Csirkés ciabatta tepsis burgonyával

A ciabatta az egyik legjobb pékárú, mert pont elég nagy ahhoz, hogy vacsora vagy ebéd legyen belőle, de egy kiadós reggelinek sem utolsó. Egy bajom vele, hogy nekem nem nagyon esik útba olyan pékség ahol lehetne kapni, de ez nemrég megváltozott. Még egy kis problémám van, ami csak annyi, hogy fehér lisztből készül és én nem eszem fehér kenyeret, de az az igazság, hogy a ciabattára azért elcsábulok. Valószínű az lesz ennek a ciabatta sztorinak a vége, hogy kikísérletezem, hogyan tudom itthon elkészíteni teljes kiőrlésű lisztből. De amíg ez nem történik meg, marad az elcsábulás.

Hozzávalók ( 2 főre):

2 darab ciabatta:

25 dkg csirkemell kis kockákra vágva

tejföl


jégsaláta levél

bazsalikom levél

pár szelet uborka

4-5 közepesen nagy újburgonya

só, bors és valamilyen ízlés szerinti szárított zöld fűszer a burgonya ízesítéséhez, ez ebben az esetben kakukkfű volt

napraforgóolaj
 
A burgonyát jó alaposan megmosom és cikkekre vágom (hosszába félbe, majd a felet is félbe, ha túl vastag akkor ezt a felet is félbe) beleteszem egy tesibe, sózom, borsozom, megszórom kakukkfűvel és olajat öntök rá és kézzel összeforgatom, hogy az olaj és a fűszerek szépen bevonják. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt szépen megsütöm, de közben néha egy fakanállal megforgatom a burgonyát. Közben előkészítem a csirkét, megmosom, felkockázom, sózom borzozom és ide is jöhet a jó kis kakukkfűből és a serpenyőben egy kevés olajon, aranybarnára sütöm. A ciabattát félbe vágom, megkenem vékonyan tejföllel, megpakolom a metélőhagymával, salátalevelekkel, bazsalikommal és uborkával majd a csirkefalatokkal. A tepsis burgonyával tálalom. Így nyáron egy jó kis rozéfröccsel isteni.





Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése