2012. május 10.

Melegszendvics

A melegszendvics is gyerekkorom egyik kedvenc vacsorája, anyukám is és apukám is készítette, sőt egyszer volt egy szülinapi bulim, amikor apukám csinált melegszendvicset a bulira és az egyik kispajtásom megketchupözte és ezzel a lendülettel a szőnyegre is ejtette. :) Ettől függetlenül, ahogy emlékszem a buli jól sikerült, a melegszendvicset azóta is szeretem, és a gyerekkorom valamint a ketchupos szőnyeg emlékére ma vacsorára ezzel várom a ház urát.

Hozzávalók:

2 kicsi vagy 1 nagy sűrített paradicsom

1 közepes fej vöröshagyma

só, bors, oregánó,

3 evőkanál konzerv kukorica (vagy ízlés szerint amennyi jól esik)

25 dkg trappista sajt 

6-7 fél szelet kenyér 

Megpucolom a hagymát és finomra (=nagyon nagyon apróra) vágom és beleteszem a tálba, amire a 2 sűrített paradicsomot kanalazom. Sózom borsozom és oregánót is szórok bele. Ezután belekanalazom a kukoricát, összekeverem és megkenem vele a kenyereket. Bekapcsolom a sütőt 200 °C-ra és amíg melegszik, lereszelem a sajtot és ráteszem a szendvicsek tetejére. Betolom a sütőbe és kb. 20 perc alatt készre sütöm.







Jó étvágyat!


1 megjegyzés:

  1. Eszti! Próbáljátok ki ezt: reszelt sajt, margarin, tejföl, pici só, szerecsendió. Mennyiséget ne várj, az "amennyit felvesz" kategória. Reszelt sajtból két személyre kb 15-20 dkg, kb. 5-10 dkg puha margarin (meg is olvaszthatod), 20%-os tejfölből annyi, hogy egy krémesen kenhető masszát kapj az egészből. Sajt mindegy, lehet trapista, edami, füstölt, vagy akár vegyesen. Ezt kell kenyérre kenni és megsütni. Nálunk nagy kedvenc, egy próbát megér.
    Balázs

    VálaszTörlés