2012. május 19.

Zellerkrémleves

Nagyon sokáig nem szerettem a zellert, sőt, ha őszinte akarok lenni a húslevesben most sem eszem meg. De rájöttem, hogy ha levest készítek belőle úgy nagyon finom, sőt az angol zeller szárát is szívesen mártogatom mindenféle finom krémbe (padlizsán, tonhal, körözött stb.) A szárban sok C vitamin található, a gumós rész pedig idegerősítő anyagokat tartalmaz és bevallom, erre most nagy szükségem van így a vizsgaidőszakban. Plusz hozzáadott értéke a levesnek, hogy beleillik a Food Revolution Daybe és nincs benne semmilyen plusz sűrítőanyag, tehát liszt-és tejcukorérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

1 kicsi és 1 közepes zellergumó

4 kicsi burgonya

só, fehér bors, szerecsendió

1,2 liter víz

levesbetétnek szalonna (amit meg kell pirítani) , ez természetesen nem kötelező

A zöldségeket megpucolom és apró kockákra vágom és felteszem főni a vízben. Addig főzöm míg teljesen meg nem puhulnak, majd egy botmixerrel pépesre turmixolom, sózom, borsozom és reszelek bele egy kis szerecsendiót (ezzel óvatosan, mert karakteres az íze) és egy kicsit újraforralom. (Ha a turmixolás után esetleg túl sűrű lenne, vízzel lehet rajta hígítani, de akkor is újra kell forralni, de csak addig amíg egy picit bugyog.)
Levesbetétnek megpirítom a kis kockákra vágott szalonnát.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése