Ebben a salátában az a jó, hogy nagyon gyorsan készen van, isteni finom, nagyon egészséges és miközben falatozzuk úgy érezzük, hogy egy szupi kis étterem valamelyik kiváló ételét esszük.
1 nagyobb körte (alexander)
1 közepes fej lila hagyma
12-15 zsenge parajlevél
15 db magozott fekete olajbogyó
5 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál vörösborecet
A lila hagymát megpucolom és vékony karikákra vágom. A spenótot megmosom, salátacentrifugával szárazra pörgetem, majd összetépkedem és a tálba teszem a lila hagyma mellé. A körtét megmosom, félbevágom, majd a púpjával felfelé (a vágott fele kerül a vágódeszkára) helyezve vékony szeleteket vágok belőle (nem muszáj az egész körtét beletenni, ízlés kérdése). Az olívabogyókat kihalászom az üvegből és beledobom a tálba. Egy kis edényben az olívaolajat és a vörösborecetet egy kis tálban egy habverővel kikeverem és az alapanyagokra öntöm. Itt érdemes betartani az arányokat, mert a vörösborecetnek van egy jellegzetes íze, aki nem nagyon ecetes az tehet egy evőkanállal kevesebbet is bele. Az egész salátát összeforgatom és tálalom.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése