2012. május 2.

Körtés spenótsaláta

Ebben a salátában az a jó, hogy nagyon gyorsan készen van, isteni finom, nagyon egészséges és miközben falatozzuk úgy érezzük, hogy egy szupi kis étterem valamelyik kiváló ételét esszük. 

Hozzávalók:

1 nagyobb körte (alexander)

1  közepes fej lila hagyma


12-15 zsenge parajlevél


15 db magozott fekete olajbogyó


5 evőkanál olívaolaj


4 evőkanál vörösborecet


A lila hagymát megpucolom és vékony karikákra vágom.  A spenótot megmosom, salátacentrifugával szárazra pörgetem, majd összetépkedem és a tálba teszem a lila hagyma mellé. A körtét megmosom, félbevágom, majd a púpjával felfelé (a vágott fele kerül a vágódeszkára) helyezve vékony szeleteket vágok belőle (nem muszáj az egész körtét beletenni, ízlés kérdése). Az olívabogyókat kihalászom az üvegből és beledobom a tálba. Egy kis edényben az olívaolajat és a vörösborecetet egy kis tálban egy habverővel kikeverem és az alapanyagokra öntöm. Itt érdemes betartani az arányokat, mert a vörösborecetnek van egy jellegzetes íze, aki nem nagyon ecetes az tehet egy evőkanállal kevesebbet is bele. Az egész salátát összeforgatom és tálalom.






Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése