2012. május 9.

Sült csirkemell répás zöldsalátával

Ma a fitnesz nevében fogyasztottam az ebédemet, de nem azért mert fogyókúrázom, hanem mert szeretem a könnyű, tápláló, gyorsan elkészülő és egészséges ételeket. Itt hadd térjek ki arra, hogy én alapvetően nem hiszek semmilyen fogyókúrában, inkább a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásban. Ez alatt értem a mértékletességet, a kevés cukorbevitelt, sok zöldség és gyümölcs evést, a hal és a húsok fogyasztását. A lényeg, hogy jó minőségű alapanyagból készüljön az étel és tudjuk azt, hogy mi van abban amit megeszünk. Ez úgy a legkönnyebb, ha magunk készítjük (ezt az ételt egyébként bármelyik fogyókúra részeként lehet fogyasztani).

Hozzávalók:

1/2 csirkemell 

fűszerek a csirkéhez, mindenkinek az ízlése szerint

2 közepes répa

1 1/2 marék vegyes saláta mix

1 marék rukkola

olíva olaj, vörösborecet

A csirkemellet befűszerezem(jelen esetben só, bors és egy kis kakukkfű) és tepsiben kevés olajon kb. 180-200 °C-on először alufóliával lefedve, majd anélkül szép aranybarnára sütöm. Ez sütő függő, de kb 30 perc alatt elkészül. A répát megpucolom és a vastaglyukú reszelőn lereszelem. Egy tálba teszem a salátamixet és a rukkolát, a sárgarépával és összekeverem. Ezután az öntet jön: 4 evőkanál olíva olaj és 2 evőkanál vörösborecet (ez lehet csak egy evőkanál is, mert a vörösborecetnek elég markáns íze van, de alapvetően ha ecetes öntetet készítek akkor az olaj mindig a duplája az ecet mennyiségének) ezt egy külön kis tálban egy habverővel kikeverem és ráöntöm a zöldségekre, összeforgatom. A csirkével tálalom.






Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése