2012. május 20.

Zoli kenyere 1.0

A tegnapi nap izgalmasan alakult, a Food Revolution Day konyhámban gyakorolt hatása miatt. Úgy történt, hogy én boldogan elkészítettem a zellerkrémlevest, amit meg is ettünk ebédre és mint aki jól végezte dolgát, leültem a könyvek fölé. Egyszerre csak valami neszezésre lettem figyelmes és gondoltam megnézem mi történik.Kilopóztam a konyhába és megláttam a drága férjemet, nyitott szakácskönyvvel a kezében a lisztek között turkálni. Megkérdeztem, hogy mit pakolászik ily hevesen, mire rávágta, hogy ő kenyeret fog sütni. Gondoltam magamban ez izgalmas lesz, mivel palacsintát is nemrég óta tud sütni (a tésztát általában én keverem be :) ), de az jutott eszembe, hogy én nem leszek semmi jónak az elrontója, sőt biztattam is Zolit, hogy akkor hajrá, csinálja. Áttanulmányoztuk a receptet és nekiállt. Én visszaültem a könyvek fölé és mosolyogva folytattam a tanulást. Kb. 1,5 óra múlva készen lett a kakukkfüves rozsos kenyér és én alig vártam, hogy megkóstolhassam. A kenyér kihűlt és megkóstoltuk és jelentem nagyon finom lett. 




A recept még tesztelés illetve finomítás alatt van, mert nem mindenhol lehet érezni a kakukkfüvet, de a lényeg az, hogy Zolinak sikerélménye volt és ebből mindenkinek az lehet a tanulság, hogy érdemes próbálkozni, mert  nincs is jobb a saját készítésű ételnél (abban legalább tudod mi van) . Szóval hajrá mindenkinek, főzésre fel, ha pedig segítségre van szükség, keressetek bátran a gasztrotunder@gmail.com-on vagy a Facebookon.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés: