Ez
az étel, az egyik kedvencem, amikor étterembe megyünk akkor elég
gyakran kérem ezt. Valahogy a grillezett sajt nekem olyan, mint egy
falat mennyország (jó persze nem a csokis mennyország, hanem mondjuk a
sajtmennyország) a salátát és alapvetően a zöldségeket is nagyon
szeretem. Ehhez az ételhez mindenkinek jár egy pohár száraz,
de könnyű és gyümölcsös fehérbor. Nade otthon sokat kísérleteztem
mindenféle sajtokkal, hogy melyiket lehet, gyorsan, ügyesen grillezni
egy panelkonyha üzemben. Meglett az eddigi befutó, ez pedig a halumni
sajt.
Hozzávalók:
250 gram Halumni sajt
salátamix
( ez lehet boltban vett előkészített, nekem volt itthon jégsaláta,
lollo rosso és tölgylevelű saláta, ezekből tépkedtem )
kb. 10 koktélparadicsom
1/2 tv paprika
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1,5 evőkanál balzsamecet
A
sajtot felszeletelem kb. egy ujjnyi vastag szeletekre, és előmelegítem a
serpenyőt (ez legyen teflonos, mert az jól elosztja a hőt és könnyebb,
gyorsabb így dolgozni). Közben megmosom a zöldségeket, összetépkedem a
salátákat, kis kockákra felvágom a a paprikát, a koktélparadicsomokat
pedig félbe. Az összes zöldséget egy tálba teszem. A forró serpenyőbe
beleteszem a sajtszeleteket (az összeset egyszerre) és aranybarnára
sütöm. Ez kb. 2-3 perc, majd megfordítom és a másik oldalát is megsütöm.
Amíg a sajt sül, kikeverem az olajat a balzsamecettel egy habverő
segítségével. Itt érdemes az arányokat tartani, mert a balzsamecet el
tudja vinni az ízeket. A salátára öntöm a dresszinget, összeforgatom és
mivel a sajt is megsül eddigre, tálalok is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése