2012. december 10.

Tonhalas Kuszkusz

Van az úgy, hogy nincs sok időm az ételkészítésre (még a standard fél óra sem) ilyenkor, meg ha megkívánom jöhet egy hiper-szuper gyors és még annál is finomabb recept, a tonhalas kuszkusz.

Hozzávalók:

fejenként fél pohár kuszkusz

fejenként fél pohár víz 

só, bors, extra szűz olívaolaj (kb. 1 evőkanál)

1 tonhal konzerv

citrom leve (ízlés szerint)

egy vastag cikk piros/zöld/sárga húsú kaliforniai paprika

egy kis csokor petrezselyemzöld

A vizet vízforralóba felforralom, addig kimérem a kuszkuszt (egy 2 dl-es poharat a feléig töltök) majd egy edénybe teszem. Ha felforrt a víz, ráöntöm és addig kevergetem míg a kuszkusz be nem szívja  a vizet és ki nem hűl. Ez pár percig tart, ezután sózom, borsozom, belefacsarom a citromlevet és meglocsolom az olajjal (az olajat, adhatjuk hozzá később is, miután belekevertük a konzervet, mert ha a konzervtől kellően "csúszós" akkor nincs szükség plusz olajozásra). A paprikát megmosom és felkockázom, így csatlakozik a kuszkuszhoz, majd beleteszem a konzervet(olajjal együtt). Összekeverem és beletépkedem a petrezselymet.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése