A pizzás csiga a kedvenc péksütim annak ellenére, hogy nem szeretem a péksütiket, simán megvagyok nélkülük hosszú, hosszú ideig. De amióta Ottó a kenyérsütő megérkezett hozzánk, azt a percet várom, hogy mikor készül vele az én kedvencem. Ottóval ez egy nagyon könnyű recept, tehát viszonylag kevés erőfeszítéssel lehet az adalékmentes fincsi csigákat majszolni.
Tészta:
50 dkg
finomliszt
csipet só
3 evőkanál.
cukor
1 egész tojás
1 tojás sárgája
kb. 2,5 dl tej
2 dkg élesztő
8 dkg vaj megolvasztva
Töltelék:
250 g paradicsompüré
4-5 szelet bacon
szalonna
1/2 doboz csemege kukorica
10 dkg reszelt trappista
sajt a tetejére
Az olvasztott vaj kivételével mindent a kenyérsütőgépbe teszek és elindítom. Kb. 5 perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, tovább folytatom a programot. A mi kenyérsütőnknek van egy kelt tésztakészítő programja ezt kell végigvárni, ez a mi esetünkben 1 óra 50 perc.(Ha nincs kenyérsütő akkor: az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral, amíg ez megtörténik a többi hozzávalót a maradék tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, és kezdd el gyúrni. A tejet csak fokozatosan öntsd hozzá, azért, mert nem lehet előre tudni, hogy mennyit vesz fel a tészta. Gyúrj egy lágy tésztát. Meleg helyen, letakarva, keleszd a duplájára.)
Ezalatt bőven
van időm elkészíteni a tölteléket, ami abból áll, hogy a paradicsompürébe
belepakolom a kukoricát, sózom, borsozom és beletépkedem a szalonnát.
Lereszelem a sajtot. Előmelegítem a sütőt 180°C-ra és egy tepsit kibélelek
sütőpapírral. Ha elkészült a tészta lisztezett deszkára borítom és kb. 3 mm
vastag téglalapra nyújtom. Megkenem a töltelékkel, és a téglalap egyik
hosszabbik oldalánál kezdve, szorosan feltekerem. Majd kb. 2 centis szeletekre
vágom, és belepakolom a tepsibe és megszóróm a sajttal. Kb. 20 perc alatt
megsütöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése