2012. november 3.

Pizzás csiga


A pizzás csiga a kedvenc péksütim annak ellenére, hogy nem szeretem a péksütiket, simán megvagyok nélkülük hosszú, hosszú ideig. De amióta Ottó a kenyérsütő megérkezett hozzánk, azt a percet várom, hogy mikor készül vele az én kedvencem. Ottóval ez egy nagyon könnyű recept, tehát viszonylag kevés erőfeszítéssel lehet az adalékmentes fincsi csigákat majszolni.

Tészta:

50 dkg finomliszt

csipet só

3 evőkanál. cukor

1 egész tojás

1 tojás sárgája

kb. 2,5 dl tej

2 dkg élesztő

8 dkg vaj megolvasztva


Töltelék:

250 g paradicsompüré


4-5 szelet bacon szalonna 

1/2 doboz csemege kukorica

10 dkg reszelt trappista sajt a tetejére


Az olvasztott vaj kivételével mindent a kenyérsütőgépbe teszek és elindítom. Kb. 5 perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, tovább folytatom a programot. A mi kenyérsütőnknek van egy kelt tésztakészítő programja ezt kell végigvárni, ez a mi esetünkben 1 óra 50 perc.(Ha nincs kenyérsütő akkor:  az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral, amíg ez megtörténik a  többi hozzávalót a maradék tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, és kezdd el gyúrni. A tejet csak fokozatosan öntsd hozzá, azért, mert nem lehet előre tudni, hogy mennyit vesz fel a tészta.  Gyúrj egy lágy  tésztát. Meleg helyen, letakarva, keleszd a duplájára.)
Ezalatt bőven van időm elkészíteni a tölteléket, ami abból áll, hogy a paradicsompürébe belepakolom a kukoricát, sózom, borsozom és beletépkedem a szalonnát. Lereszelem a sajtot. Előmelegítem a sütőt 180°C-ra és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. Ha elkészült a tészta lisztezett deszkára borítom és kb. 3 mm vastag téglalapra nyújtom. Megkenem a töltelékkel, és a téglalap egyik hosszabbik oldalánál kezdve, szorosan feltekerem. Majd kb. 2 centis szeletekre vágom, és belepakolom a tepsibe és megszóróm a sajttal. Kb. 20 perc alatt megsütöm. 







Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése