2012. november 16.

Gránátalmás csirkesali

Ha a gránátalmáról nem tudnék semmit, akkor is imádnám, már csak a gyönyörű pink színe miatt is. De így, hogy tudom, hogy tele van C vitaminnal, antioxidáns és ráadásul a szerelem, a termékenység és a bőség ősi jelkép, plusz még finom is így egyértelmű, hogy imádom.
Ez a recept nagyon gyors, ám annál finomabb.

Hozzávalók 2 fő részére:

1 közepes fej lollo rosso saláta

1 gránátalma

30 dkg csirkemell

1 dl olíva olaj

napraforgóolaj

1 jó marék dió

parmezán sajt lereszelve kb. 2 evőkanálnyi

A csirkét megmosom és kockákra vágom, sózom, borsozom  és egy kis napraforgó olajon elkezdem sütni. Eközben jó alaposan megmosom a salátát, feltépkedem és a salátacentrifugával jól "kiszárítom". Beleteszem egy tálba, majd jöhet a gránátalma. Félbe vágom és indulhat a stresszoldás, azaz elkezdem püfölni, hogy kinyerjem a csidicsudi pink bogyókat. Ha ezzel elkészültem a diót feldarabolom és a gránátalma után küldöm a tálba. Közben a csirkemellet is megkeverem 1x-2x. Az egész salátát megszóróm a reszelt parmezánsajttal, megöntözöm az olívaolajjal és összeforgatom. Mire ezzel elkészülök a csirke is szép aranybarnára sül, így félreteszem, hogy egy picit ki tudjon hűlni. A salátát két tányérba szedem és megpakolom a langyos csirkével.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése