2012. szeptember 1.

Vasárnapi piacozás a Szimpla kertben

Már nyár elejétől tudom, hogy minden vasárnap van őstermelői piac a Szimpla kertben, de szégyen szemre csak múlt héten vasárnap sikerült eljutnunk ide. Nem akarok kifogásokat sorolni, de tényleg mindig mentünk valahova hétvégén csak a Szimpla piacra nem. Na de most! Már nagyon vártam a vasárnap reggelt, mert kíváncsi voltam mit tud ez a piac....aminek egy romkocsma ad otthont...
Amikor beléptünk, tudtam, hogy el van döntve szerelem első látásra és szerencsére nem csak én éreztem így. Kíváncsian, kutakodva jártuk végig a piacot, ami mondjuk a hely adottságaiból adódóan nem óriási, de éppen elég és a hangulat így sokkal barátibb. Az árusok nagyon kedvesek, lehet kóstolni és minden kérdésre készséggel válaszolnak, tehát nemcsak remek portékát szerezhetsz, hanem kellemes, informatív beszélgetést is kapsz bónuszként. 
Maga a hely egy "átlagos romkocsma" a romkocsmák bájával, -amit bevallom a legtöbb esetben csak éjszaka látok- ahol minden vasárnap délelőtt bábszínház, kellemes zene és előadások várják a kedves látogatót. A sajtok, sonkák, kolbászok, szalonnák különböző fajtái mellett, kapható a piacon friss idénygyümölcs és zöldség, fűszernövények, mézek, lekvárok, szörpök. Ez a termelői piac üde színfoltja a belváros olykor olykor előtörő szürkeségének és fényévekkel jobb mint a hipermarketek. Itt friss hazai terméket lehet vásárolni, szerintem nagyon jó áron. Persze, most mondhatnánk, hogy a hiperekben csak X forint egy csomag paradicsom, de tény, hogy sz@r és azért kell piacra járni, mert a piacon minden jobb mint a hiperekben. A zöldségeken, gyümölcsökön lehet spórolni, a sajtokon mindenképpen -ezt fontos kiemelni, mert százszor jobb a szimplás sajt felhozatal mint a boltokban- de tény, hogy a lekvárok nem a legolcsóbbak, de ez esetben is azt tudom hangsúlyozni, hogy ez biztos, hogy gyümölcsből van.

Mi a múlt héten ezeket szereztük:



Lekvárok és diós valamint bazsalikomos kecskesajt.

Örülök, hogy elindult ez a kezdeményezés, mert a belvárosba szükség van egy ilyen piacra, ahol a "városi" emberek is be tudják szerezni a házi dolgokat.
Tehát minden héten Szimpla Vasárnap-őstermelői piac a Szimpla kertben (1075 Budapest, Kazinczy u. 14.)


Ui: a hangulat magával ragadó, olyan amilyet minden nyaraláson vadászol, hogy belekóstolhass a helyi életérzésbe...ezt most megteheted Budapesten is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése