2013. szeptember 26.

Baconbe tekert füge

A füge egy nagyon szuper gyümölcs, mert tele van B vitaminokkal, amik segíti az emésztést, tehát székrekedés esetére is nagyon természetes gyógymód lehet. Továbbá a gyümölcs káliumtartalma jó hatással van a szívre és a májra, ásványi anyag tartalma nyugtatja az idegeket. Mindezek mellett nagyon finom édes, ha lehet akkor frissen fogyasszuk én nem javaslom a cukrozott aszalványokat, mert csak fölöslegesen terheljük a szervezetünket a plusz cukorral. Ha nem tartalmaz hozzáadott cukor az aszalt gyümölcs, akkor természetesen lehet fogyasztani (de mint mindent csak mértékkel).
A fügéből készítenek, bort, lekvárt, pálinkát, tehát igen sokféleképpen lehet hasznosítani ezt az ősi kultúrnövényt (Romulust és Remust is egy fügefa árnyékában szoptatta a farkas).
Ez az étel édes és sós is, valami mennyei ízkombináció és ráadásul nagyon kevés meló van vele.

Hozzávalók:

12 darab füge

12 szelet baconszalonna


A sütőt előmelegítem 150°C-ra. A fügéket megmosom és egyenként 1-1 szelet baconbe beletekerem  és tepsibe teszem. Betolom a sütőbe és 20 perc múlva kész is. A fügék gyönyörű rózsaszínűre sülnek és isteni levet eresztenek, amit a fügékre csorgatok.
Friss zöldsalátával, magvakkal, mozarellával és balzsamecetes öntettel tálalom.



 
 
Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése