2013. október 3.

Tonhalas tészta No.2.

A tonhalas tészta egy olyan étel, amit 1000 féleképpen el lehet készíteni. Szerintem mindegyik verzió nagyon gyorsan elkészül és finom is. Én tésztát hetente egyszer maximum kétszer fogyasztok, akkor is durum lisztből készültet, hogy lassabban szívódjon fel és ne dobja meg a vércukorszintemet.
Ez a tonhalas tészta nagyon szép színes, kb. olyan gyorsan elkészül, mint az egyes változat( melynek a receptjét itt olvashatod el).

Hozzávalók(ez egy főnek elegendő):

2 darab 80 grammos tonhal konzerv

frissen facsart citromlé (ízlés szerint)

só, bors

extra szűz olívaolaj ha szükséges

10 dkg  tészta

 
olíva bogyó (nekünk most fekete volt otthon, de bármilyen lehet)
 
piros kaliforniai paprika (egy jó nagy cikk)


Felteszem a vizet a vízforralóban, ott gyorsan felforralom, majd átöntöm a tésztafőző edénybe és beleteszem a sót, majd a tésztát. Amíg a tészta fő megcsinálom az öntetet, ami abból áll, hogy kibontom a 2 konzervet és a hal olaját leöntöm egy tálba. A citromot jó alaposan megmosom, majd a felének a levét belefacsarom (ettől ízlés szerint simán el lehet térni, nekem ennyi most elég), sózom, borsozom majd elkeverem. Megmosom a paprikát, leszeletelek belőle egy cikket, majd vékony csíkokra, utána pici kockákra vágom. A tésztát leszűröm és összekeverem az öntettel, majd a tonhallal, beleteszem a paprikát. Kihalászom az olívabogyókat és vékony karikákra vágom, majd a tésztához keverem. Megmosom a petrezselymet és felaprítom. Ez is megy a többi után, összekeverem  Ha szükséges, mert a tészta beszívja az öntetet megöntözöm egy kis olívaolajjal.
 Jó étvágyat! :)

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése