2013. szeptember 24.

Grillezett padlizsán mentás tejföllel és kuszkusszal

Ez a fogás nagyon gyorsan elkészül a nyári esték jutnak eszembe miközben készítem.. A grillezett padlizsán lehet az oka, amely a nyárestét kerti partyjaira emlékeztet. A hűvösebb őszi estéken jól esik a nosztalgia, visszaidézni a nyári esték hangulatát.


Hozzávalók:

Fejenként fél pohár kuszkusz

1 közepes padlizsán

1 pohár tejföl

egy kisebb csokor menta

só, bors, olívaolaj, citromlé

10 dkg feta sajt

olasz fűszerkeverék, de helyettesíthető bármilyen kedvenccel de a sima só és bors is tökéletes

A padlizsánt megmosom és nagyon vékonyan felszeletem, majd  befűszerezem meglocsolom egy pici olajjal és meggrillezem a szeleteket. Közben a vizet vízforralóba felforralom, addig kimérem a kuszkuszt, majd egy edénybe teszem. Ha felforrt a víz, ráöntöm és addig kevergetem míg a kuszkusz be nem szívja  a vizet és ki nem hűl. Ez pár percig tart, ezután sózom, borsozom, belefacsarom a citromlevet és meglocsolom az olajjal.
A tejfölt egy pici borssal olívaolajjal kikeverem, megmosom a mentát, összevágom és beleteszem a tejfölbe. Nem teszek bele sót, mert a feta sajt eléggé sós, ahhoz, hogy az étel kellően ízes legyen. 
A kuszkuszt kiszedem a tányérra, szépen rápakolom a padlizsánszeleteket, rámorzsolom a fetasajtot és megöntözöm a mentás tejföllel.






 Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése