Ez a fogás nagyon gyorsan elkészül a nyári esték jutnak eszembe miközben készítem.. A grillezett padlizsán lehet az oka, amely a nyárestét kerti partyjaira emlékeztet. A hűvösebb őszi estéken jól esik a nosztalgia, visszaidézni a nyári esték hangulatát.
Hozzávalók:
Fejenként fél pohár kuszkusz
1 közepes padlizsán
1 pohár tejföl
egy kisebb csokor menta
só, bors, olívaolaj, citromlé
10 dkg feta sajt
olasz fűszerkeverék, de helyettesíthető bármilyen kedvenccel de a sima só és bors is tökéletes
A padlizsánt megmosom és nagyon vékonyan felszeletem, majd befűszerezem meglocsolom egy pici olajjal és meggrillezem a szeleteket. Közben a vizet
vízforralóba felforralom, addig kimérem a kuszkuszt, majd egy edénybe teszem. Ha felforrt a víz,
ráöntöm és addig kevergetem míg a kuszkusz be nem szívja a vizet és ki
nem hűl. Ez pár percig tart, ezután sózom, borsozom, belefacsarom a
citromlevet és meglocsolom az olajjal.
A tejfölt egy pici borssal olívaolajjal kikeverem, megmosom a mentát, összevágom és beleteszem a tejfölbe. Nem teszek bele sót, mert a feta sajt eléggé sós, ahhoz, hogy az étel kellően ízes legyen.
A kuszkuszt kiszedem a tányérra, szépen rápakolom a padlizsánszeleteket, rámorzsolom a fetasajtot és megöntözöm a mentás tejföllel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése