A zellerkrémlevesre van egy jól bevált receptem, amit nagyon szeretek, de arra gondoltam, hogy mi lenne, ha pici tejszínnel bolondítanám meg. Gyors, egyszerű ez a verzió is, és nem utolsó sorban nagyon finom.
Hozzávalók (2 adag lesz ebből a mennyiségből):
1 közepes zeller
1 burgonya
1 dl tejszín
só, fehér bors, olaj
A zellert és a burgonyát megpucolom, és igyekszem egyformára (ez lehet kocka vagy bármi, a lényeg, hogy nagyjából egy méret legyen, mert így egyszerre fő meg) felvágni, majd beleteszem a lábosba és egy pici olajon átforgatom, sózom, borsozom, majd felöntöm vízzel és a tejszínnel. Kis lángon felforralom és addig főzöm amíg a zöldségek megpuhulnak. Utána botmixerrel összeturmixolom.
Sajtos pirítós falatokkal ( 4 részre vágom a szelet kenyeret, picit megvajazom, sajtot szelek rá és egy pici chilivel és petrezselyem zölddel megszórom és betolom a sütőbe) tálalom. Pici extra szűz olíva olajjal megöntözöm (opcionális).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése