2013. március 17.

Zellerkrémleves 2.0


A zellerkrémlevesre van egy jól bevált receptem, amit nagyon szeretek, de arra gondoltam, hogy mi lenne, ha pici tejszínnel bolondítanám meg. Gyors, egyszerű ez a verzió is, és nem utolsó sorban nagyon finom.


Hozzávalók (2 adag lesz ebből a mennyiségből):

1 közepes zeller

1 burgonya

1 dl tejszín 

só, fehér bors, olaj

A zellert és a burgonyát megpucolom, és igyekszem egyformára (ez lehet kocka vagy bármi, a lényeg, hogy nagyjából egy méret legyen, mert így egyszerre fő  meg) felvágni, majd beleteszem a lábosba és egy pici olajon átforgatom, sózom, borsozom, majd felöntöm vízzel és a tejszínnel. Kis lángon felforralom és addig főzöm amíg a zöldségek megpuhulnak. Utána botmixerrel összeturmixolom.
Sajtos pirítós falatokkal ( 4 részre vágom a szelet kenyeret, picit megvajazom, sajtot szelek rá és egy pici chilivel és petrezselyem zölddel megszórom és betolom a sütőbe) tálalom. Pici extra szűz olíva olajjal megöntözöm (opcionális).






Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése