2013. március 21.

Szardíniás tészta

A szép fehér telet nagyon kedvelem, amikor itt van az ideje, csak az a baj, hogy ez a trükkös kis tavasz megmutatta magát majd jól elbújt, és én ezt már nem jól viselem. Szükségem van a napra, és D-vitaminra is. Az idő nem igazán akar segíteni rajtam így kénytelen vagyok magam megoldani, így az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha egy kis szardíniával juttatnám a D-vitamint a szervezetembe. A szardíniában omega 3 zsírsav is található, ami szintén nagyon egészséges, ezért nem is értem miért van elhanyagolva ez a halacska. Kiskoromban anyukám halpástétomot csinált ebből a konzervből (ami szintén nagyon finom), most pedig egy isteni tésztaétel lesz belőle.

Hozzávalók:

2 doboz natúr szardínia konzerv

só, bors, 2-3 evőkanál olívaolaj

25 dkg durum tészta a formáját tekintve bármilyen lehet

1 citrom

1 közepes csokor petrezselyem

2-3 gerezd fokhagyma

2-3 szelet szikkadt kenyér


A tészta vizet felteszem forrni a vízforralóba, ha felforrt átöntöm az edénybe, sózom és beleteszem a tésztát. Amíg megfő, el is készül a feltétje. A kenyérszeleteket (nálunk ez is házi készítésű) felkockázom és a robotgépben morzsát csinálok belőle. A fokhagymát megpucolom és pici darabokra vágom, (de nem kell nagyon variálni vele, ahogy sikerül) és a serpenyőben az olívaolajon elkezdem megpirítani. Közben kibontom a két konzervet, félreteszem. A fokhagymának nem kell sok idő, megy rá a házi kenyérmorzsa és pirítom tovább. Ha szép aranybarna a morzsa, jöhet bele a szardínia, melyet szépen összetörök és beleforgatok az illatozó, fokhagymás alapba. Sózom (csak óvatosan a hal sós), borsozom és a megmosott citrom héját belereszelem, majd (ízlés szerint) a levéből is facsarok egy keveset. Összevágom a petrezselymet és megszórom vele az ételt. Eddigre a tészta is elkészül, összeforgatom a morzsával és kész is.
Ha van otthon parmezán sajt (nálunk éppen kifogyott) akkor azzal is meg lehet szórni, de én legközelebb feta sajttal szeretném kipróbálni.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése