2013. március 19.

Feta sajtos répasaláta

A sárgarépa egy igazi adú ász, mert tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal, egész éveben elérhető, nagyon finom nyersen, főzve és sütve is.
Én sokszor használom salátákba, levesekbe, vagy csak valamilyen mártogatóshoz, kenyér helyett.
Ebben a receptben a főszereplő a répa a csodálatos napocska színével biztosan meghozza a tavaszt.

Hozzávalók (1 adaghoz):

1 sárgarépa

só, bors, extra szűz olívaolaj

pici citromlé

5dkg feta sajt

A répát megpucolom és a sajtreszelő nagyobbik lyukán lereszelem (nekem van egy svéd nagyáruházas reszelős dobozom, és abban szeretek reszelni a legjobban, mert nagyon könnyű így reszelni és ha marad benne alapanyag akkor tetővel lefedve mehet a hűtőbe), sózom (de csak óvatosan, vagy egyáltalán nem, mert a feta sós), borsozom, megöntözöm az olíva olajjal és rácsavarom a citrom levét (hogy ne legyen túl citromos, az arány kb. 3 rész olaj 1 rész citromlé). Tálalom és rámorzsolom a feta sajtot.
Ez az alap saláta, ez mindenfélével fel lehet dobni, például dióval, mandulával, petrezselyemmel,mentával metélőhagymával (a fotókon én is így tettem) vagy bármivel amit szeretünk.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése