2013. június 3.

Tzatziki

Nekem már nyár van, még ha az idő szerint nem is, tehát jöhetnek a könnyű nyári fogások, főleg ez a görög finomság, amit hazájában előételként fogyasztanak, mi legtöbbször köretként esszük, vagy pirítóssal, nyers hasáb zöldségekkel (répa, kaliforniai paprika) vacsorára.

Hozzávalók (2 adag):

1 kígyóuborka

2-3 gerezd fokhagyma

2dl natúr joghurt

2dl tejföl

só, bors

Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszelem és jól kinyomkodom a levét.Megpucolom a fokhagyma gerezdeket és fokhagymanyomón átnyomom egy tálba, majd hozzápakolom az uborkát.Sózom, borsozom és megy bele a joghurt és a tejföl. Nem szeretem csak joghurtból csinálni, mert akkor nagyon vizes lesz (ilyenek a magyar joghurtok), szóval vagy fele joghurt fele tejföl, vagy csak tejfölből készítem. Összekeverem, behűtöm és kész is.
Ma csirkemellel ettem.







Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése