A sárgarépát minden formában szeretem, de így tavasszal, mint minden más zöldséget frissen jó enni. (egyébként is híve vagyok a sok nyers zöldség evésnek, de tavasszal a csúnya, hosszú tél után ki vagyok éhezve a friss ropogós vitaminbombákra).
Hozzávalók( 1 főre):
2-3 szál répa
1/2 fej lila hagyma
1 marék dió
1 kisebb csokor petrezselyem
só, bors,
szőlőmagolaj vagy olíva olaj
vörösborecet
A sárgarépát megpucolom és felvágom (én most csíkokra vágtam, de a forma mindegy, amilyen tetszik) tálba teszem, majd megpucolom a lila hagymát, félbevágom és a felét felkarikázom. A diót késsel egy picit felaprítom és megy a hagymával a sárgarépa után. Sózom, borsozom és megöntözöm kb. 3 evőkanál olajjal és 1-2 evőkanál ecettel. (ez ízlés dolga, aki nem annyira kedveli az ecetet az használjon kevesebbet, vagy külön tálba keverje ki az öntetet /én is így szoktam, de most az éhség győzött, sietni kellet/ és azt lehet folyamatosan kóstolni). Megmosom és nagyobb darabokra vágom a petrezselymet, összefogatom a többi hozzávalóval és már kész is.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése