2013. június 1.

Lila hagymás sárgarépa saláta dióval és petrezselyemmel

A sárgarépát minden formában szeretem, de így tavasszal, mint minden más zöldséget frissen jó enni. (egyébként is híve vagyok a sok nyers zöldség evésnek, de tavasszal a csúnya, hosszú tél után ki vagyok éhezve a friss ropogós vitaminbombákra).

Hozzávalók( 1 főre):

2-3 szál répa

1/2 fej lila hagyma

1 marék dió

1 kisebb csokor petrezselyem

só, bors,

szőlőmagolaj vagy olíva olaj

vörösborecet

A sárgarépát megpucolom és felvágom (én most csíkokra vágtam, de a forma mindegy, amilyen tetszik) tálba teszem, majd megpucolom a lila hagymát, félbevágom és a felét felkarikázom. A diót késsel egy picit felaprítom és megy a hagymával a sárgarépa után. Sózom, borsozom és megöntözöm kb. 3 evőkanál olajjal és 1-2 evőkanál ecettel. (ez ízlés dolga, aki nem annyira kedveli az ecetet az használjon kevesebbet, vagy külön tálba keverje ki az öntetet /én is így szoktam, de most az éhség győzött, sietni  kellet/ és azt lehet folyamatosan kóstolni). Megmosom és nagyobb darabokra vágom a petrezselymet, összefogatom a többi hozzávalóval és már kész is.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése