2013. február 21.

Bundás kenyér

A bundás kenyér gyermekkorom reggelijeit illetve vacsoráit idézi, az utóbbi időben nem is nagyon csináltam, ki tudja miért, de most :)
Igen egyszerű, gyors étel, főzelékek mellé is kiváló.

Hozzávalók:

nem túl friss, annyi szelet kenyér ahány szelet bundás kenyeret szeretnénk készíteni

tojás ennek a mennyisége is a kenyér mennyiségétől függ

só, olaj

papírtörlő a lecsöpögtetéshez

A kenyeret felszeletelem, előkészítek egy tányért, papírtörlővel befedem, ide szedem majd ki a serpenyőből a kenyereket, itt fognak lecsöpögni. A tojásokat egy csipet sóval felverem ( ízlés szerint lehet borsozni, vagy más fűszerrel, tejjel, tejszínnel, reszelt sajttal megbolondítani), majd a serpenyőbe egy kevés olajat hevítek, a kenyeret beleforgatom a tojásba, átemelem a serpenyőbe és addig sütöm míg aranybarna nem lesz. (meg kell fordítani, de ez az egész művelet nagyon gyorsan zajlik)




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése