2012. július 10.

Babsaláta, lilahagymával és paradicsommal

Volt a mélyhűtőben egy zacskó mirelit babom a saját kertünkből és sokat gondolkoztam, hogy mi legyen vele....nem akartam semmi hagyományosat így saláta lett beőle.
Isteni finom, nagyon gyorsan elkészíthető recept, fasírt, kolbász grill csirke mellé vagy csakúgy .

Hozzávalók:

300 g fehér bab (konzerv v. mirelit, ha utóbbi akkor meg kell főzni enyhén sós forrásban lévő vízben, amíg puha nem lesz kb.10 perc)

2 paradicsom

1  közepes fej lila hagyma

5 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál vörösborecet

só, bors

1 kis csokor bazsalikomlevél

A babot felteszem főni, (aki konzervből csinálja, az csak öblítse le hideg vízzel) közben megpucolom a hagymát és félbe vágom majd vékony cikkekre/félkarikákra. A paradicsomot megmosom és cikkekre szeletelem. A hagyma és a paradicsom bekerül egy nagy tálba, a babot leszűröm és megvárom míg kihűl. Addig az 5 evőkanál olívaolajat és a 2 evőkanál vörösborecetet egy kis tálban egy habverővel összekeverem. Megmosom a bazsalikomleveleket. A babot hozzáadom a többi zöldséghez, sózom, borsozom és megöntözöm az öntettel. Összekeverem, majd rátépkedem a bazsalikomleveleket, azzal is finoman összeforgatom és kész is.




Ez a mennyiség két embernek elég.
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése