2012. június 3.

Torremolinosi "gyors éttermi" ebéd

Torremolonis Malaga előtt található, mondhatni olyan előváros féleség. Mi Torremolinostól két hévmegállóra laktunk, és többször is voltunk a városban, egyszer még haza is sétáltunk a tengerparton. Az egyik ilyen barangolás során fedeztük fel a La Chacha nevű helyet, amely egy ételbár/gyors étterem. Ebben a vendéglátóipari egységben, egy pici L alakú pult van, ahol a friss tenger gyümölcsei találhatók és amelyiket az ember kiválasztja azt meggrillezik neki a pultos hombrek. Van még előre elkészített saláta, és az italpult, ahol bort, sört és vizet lehet kapni. A bárban pár magasított asztalka van ahova oda lehet állni és elfogyasztani az ételt, szóval összességében nem egy csillivilli étterem, de az ízek, azok valami mennyeiek. Többször is visszalátogattunk, mindig tele volt helyiekkel, akik rákokat falatozva egy pohár sörrel vagy borral vitatták meg az élet nagy dolgait. Már az lenyűgöző volt, ahogy figyeltem ezeket az embereket, magával ragadott a déli mentalitás. 
Egy két szerencsés útitárs is megtalálta a helyet, mert ezt viszont egyetlen útikönyvben sem találtam meg... valószínű azért, mert ez nem egy felkapott étterem, ezt az árai és a vevőközönség is bizonyította. Itt olcsón, nagyon finomat lehet enni, spanyol emberek között elvegyülve.Hát nem csodás?


A kedvencem a ráksaláta lett, ami garnélából, surimiből, paradicsomból, hagymából és paprikából áll, az egész nyakon öntve egy enyhe ecetes öntettel:
A legfinomabb falatok, a grillezett garnélákok:



Plusz egy kis helyi életérzés :) :

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése