2012. április 8.

Egyszerű előétel a tonhalkrémes uborka

Amikor vendégeket várunk általában mindenki azon agyal, hogy  milyen ételeket készítsen, ami nem unalmas, finom, mindenki szereti, nem kell egy napot a konyhában tölteni vele (szerintem a legtöbb ember ezért utálja a vendégséget), de mégis változatos. Ez valóban egy embert próbáló feladat, éppen ezért jó ez a recept, mert olyan könnyű és gyors, hogy mire leírom e sorokat már el is készül.

Hozzávalók:

1/2 kígyó uborka

1 tubus tonhalkrém (ezt csinálhatjuk magunk is)

díszítésnek különböző csírák, kaliforniai paprika, kaviár, bármi amit szeretünk


Az uborkát megmosom és 1/2 centiméteres karikákra vágom és egy szép tálalótányérra teszem. A tonhalkrémet kibontom és szép körkörös mozdulatokkal kis kúpokat vagy amit sikerül nyomok az uborkákra majd a tetejére valamilyen díszítő eleme(ke)t helyezek. 




Ebben az ételben az is nagyon jó, hogy gyerekekkel is el lehet készíteni, sőt lehet nekik uzsonnára/tízóraira is adni.
Jó étvágyat!


2 megjegyzés: