2012. április 13.

Húsvéti finomságok 2.0

Húsvétra vettünk a piacon füstölt sonkát, amit hideg vízben feltettem főni és kb 1,5 óra alatt megfőztem (ez egy fél kilós husi főzőideje, megkérdeztem a hentestől, hogy mennyi idő alatt lesz kész, nagyobb húsnál több idő alatt fő meg, de ezért is érdemes hentesnél húst venni, mert kedvesen segítenek)
Ebből a finom füstölt főtt sonkából készült az idei hidegtál.

Hozzávalók:

1/2 kg füstölt, főtt sonka

sajtok (trappista, pannónia, füstölt)

zöldségek (paradicsom, uborka, retek, tv paprika, újhagyma)

tojás

reszelt torma
 

A tojást keményre főzöm (forrásban lévő vízben kb. 10 perc), lehűtöm, megpucolom és tojásszeletelővel karikákra vágok. A sonkából szép kerek szeleteket vágok, majd a sajtokból csíkokat. A sajtcsíkokat, a tojást és a sonkát szépen elrendezem egy tányéron, közepére a szószos tálkába kanalazott tormával. A zöldségeket felkarikázom és körkörösen elrendezem a tányéron, aminek a közepére egy háromszöget állítok újhagymából.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése