Az avokádó más néven aligátorkörte :) kiváló krém szendvicsekhez, B-vitaminjai segítik az agysejtek alváshormon termelését, a benne lévő többszörösen telítetlen zsírsavak rendkívül jó hatással vannak a szívre, az erekre, és csökkentik a koleszterinszintet. Temérdek pozitív hatása mellett fontos azt is említeni, hogy nagyon finom és én szeretem.
Íme egy egyszerű recept amiből készülhet vacsi, uzsonna vagy partyfalat is .
Hozzávalók:
1 darab érett avokádó
só
fehér bors
fokhagyma (1-2 gerezd)
citromlé
kb. 1 dl natúr joghurt vagy tejföl
Az avokádót félbevágjuk és egy kanál segítségével kiemeljük a húsát,és a magját is. Ez akkor könnyű feladat ha érett az avokádó, ha esetleg olyat sikerül beszerezni ami még kemény akkor hagyjuk érni pár napig (de ne a hűtőben). Összetörjük az avokádó húsát, hozzáadjuk a sót, borsot, az összenyomott fokhagymát (ki mennyi szeret), a citrom levést-ezt is ízlés szerint- valamint a joghurtot. Ezt összekeverjük, ha szükséges akkor bot mixerrel és fogyasztás előtt betesszük egy rövid időre a hűtőbe.
Pirítóssal, tortillával, feldarabolt zöldséggel elfogyasztjuk. Ebből a mennyiségből 2 ember meg tud vacsorázni, de remek vendégváró falatkának.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése