2013. január 7.

Répás-céklás-póréhagymás csirkesali

Ma hazakúsztam leültem a kanapéra és rájöttem, hogy éhes vagyok...Azon gondolkodtam mit kéne enni, és eszembe jutott, hogy vannak maradékok a tegnapi ebédből (grillcsirke volt vegyes sült zöldséggel) és mi lenne, ha ebből varázsolnék valami újat.

Hozzávalók: (1 főre)

1 sárgarépa

1/2 fej (nyers) cékla

póréhagyma

sült csirkehús (bármilyen része jó a csirkének, ami van otthon)

3 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál frissen facsart citromlé

só, bors

A cékla már meg volt pucolva, ezzel már nincs dolgom(akinek nincs annak meg kell pucolni, vigyázat fog). Előveszem a reszelőt és a nagy lyukon szépen lereszelem a céklát egy tálba. Ezt a relaxációs reszelést követi a sárgarépa, amit megpucolok és azt is lereszelem. A reszelés végére minden gond elszáll, jöhet a tépkedés, tehát előveszem a csirkét és vékony csíkokra tépkedem. Ezután a póréhagymát vékony karikákra vágom, ez is a tálba kerül. Sózom, borsozom, majd meglocsolom 3 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál citromlével. Keverek rajta kettőt és már kész is.






Ui: én két részletben ettem, a második adagra forgácsoltam egy kis parmezánt a luxus nevében...isteni :)
Jó étvágyat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése