Ma hazakúsztam leültem a kanapéra és rájöttem, hogy éhes vagyok...Azon gondolkodtam mit kéne enni, és eszembe jutott, hogy vannak maradékok a tegnapi ebédből (grillcsirke volt vegyes sült zöldséggel) és mi lenne, ha ebből varázsolnék valami újat.
Hozzávalók: (1 főre)
1 sárgarépa
1/2 fej (nyers) cékla
póréhagyma
sült csirkehús (bármilyen része jó a csirkének, ami van otthon)
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál frissen facsart citromlé
só, bors
A cékla már meg volt pucolva, ezzel már nincs dolgom(akinek nincs annak meg kell pucolni, vigyázat fog). Előveszem a reszelőt és a nagy lyukon szépen lereszelem a céklát egy tálba. Ezt a relaxációs reszelést követi a sárgarépa, amit megpucolok és azt is lereszelem. A reszelés végére minden gond elszáll, jöhet a tépkedés, tehát előveszem a csirkét és vékony csíkokra tépkedem. Ezután a póréhagymát vékony karikákra vágom, ez is a tálba kerül. Sózom, borsozom, majd meglocsolom 3 evőkanál olívaolajjal és 1 evőkanál citromlével. Keverek rajta kettőt és már kész is.
Ui: én két részletben ettem, a második adagra forgácsoltam egy kis parmezánt a luxus nevében...isteni :)
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése