2014. április 5.

Medvehagymás pestó

medvehagyma a nevét arról kapta, hogy a barnamedvék előszeretettel fogyasztják terméseit, és még a föld alól is gyakran kiássák. Tehát, ha a maci szereti, rossz nem lehet, és nem is az. A medvehagymát használhatjuk szendvicsbe, salikhoz, kencékhez, finom a belőle készült leves, én most egy pestót készítettem belőle. 

Hozzávalók:

1 csokor medvehagyma

1-2 evőkanál extra szűz olíva olaj

mandula (de lehet dió, vagy fenyőmag, kesudió, ami van otthon)


reszelt parmezán (elhagyható, én most elfelejtettem kivenni a hűtőből így kimaradt)

A medvehagymát megmosom és szépen megszabadítom a szárától. Belepakolom a késes robotgépbe, sózom, beleteszem a mandulát és az olajat, és  és elindítom. Addig megy a gép, míg kenhető masszát kapok.
Ilyen egyszerűen készül és nagyon finom. Lehet pirítósra kenegetni, de a spagetti tészta sem fog megsértődni, ha meghempergetjük benne. Én ezt fogom most tenni. :)

Jó étvágyat! :)



1 megjegyzés:

  1. Kedves webmester,

    Észrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

    Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

    Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.

    Üdvözlettel,
    Tünde
    info@osszesrecept.hu

    VálaszTörlés