A medvehagyma a nevét arról kapta, hogy a barnamedvék előszeretettel fogyasztják terméseit, és még a föld alól is gyakran kiássák. Tehát, ha a maci szereti, rossz nem lehet, és nem is az. A medvehagymát használhatjuk szendvicsbe, salikhoz, kencékhez, finom a belőle készült leves, én most egy pestót készítettem belőle.
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
1-2 evőkanál extra szűz olíva olaj
mandula (de lehet dió, vagy fenyőmag, kesudió, ami van otthon)
só
reszelt parmezán (elhagyható, én most elfelejtettem kivenni a hűtőből így kimaradt)
A medvehagymát megmosom és szépen megszabadítom a szárától. Belepakolom a késes robotgépbe, sózom, beleteszem a mandulát és az olajat, és és elindítom. Addig megy a gép, míg kenhető masszát kapok.
Ilyen egyszerűen készül és nagyon finom. Lehet pirítósra kenegetni, de a spagetti tészta sem fog megsértődni, ha meghempergetjük benne. Én ezt fogom most tenni. :)
Kedves webmester,
VálaszTörlésÉszrevettük, hogy nagyon finom receptek találhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, www.osszesrecept.hu ahol a felhasználók válogathatnak több mint 115 000 összegyűjtött recept közül. Az oldalon szintén található egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a receptek elejét, melyeket a felhasználók ezután könnyen megtalálják a keresőnk segítségével. Ám a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra, tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.
Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalálhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.
Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szívesen segítünk bármivel.
Üdvözlettel,
Tünde
info@osszesrecept.hu