2013. december 3.

Sült paprika saláta

Annyira, de annyira imádom a sült paprikát, hogy mostanában nagyon sűrűn készítem, így mindig van a hűtőben egy dobozban vész esetére. (Ráadásul a piacon kapható, nem annyira szép paprikákból isteni sült paprika készül.) Ma este is egy ilyen krízisszituáció állt fent, merthogy közeledett a vacsoraidő, ezért ki kellett találni, hogy mit együnk. Belenéztem a jégszekrénybe és már meg is volt, hogy egy finom kis saláta lesz az aznapi betevőnk.
Ha van otthon egy pár jóféle hozzávaló, ez a recept remek, ha hirtelen beállít hozzánk pár jó barát, de a szerelmünket is meglephetjük egy isteni vacsorával, mert az elkészítése is nagyon egyszerű.

Hozzávalók (2 fő részére):

sült paprika 1-1,5 paprika/fő

egy jó marék rukkola

kb. 10 dkg feta sajt

aszalt paradicsom ( kb. 10 szem, de ízlés dolga

egy jó marék mag mix vagy bármilyen mag, dió, mandula, kesudió

olíva olaj

pici őrölt chili

Megmosom a rukkolát és salátacentrifugával megszárítom (vagy egy papírtörlővel megszárítgatom), majd a tálalótálra pakolom. Csíkokra vágom a paprikát és mehet a salátára, majd az aszalt paradicsom felvágásával folytatom. Ráhelyezem a tálra, a magokat durvára vágom és igyekszem egyenletesen elosztani a tányéron. Most jöhet a fetasajt, aminek a felvágásával nem bajlódom, hanem a kezemmel rámorzsolom a saláta tetejére. Már csak annyi maradt hátra, hogy meglocsolom egy kis extra szűz olíva olajjal, és a chilit őrlök a tetejére.
Pirított teljes kiőrlésű bagettel és egy pohár borral mennyei vacsora.




Jó étvágyat!
Remélem kipróbálod :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése