2013. november 30.

Banán turmix kicsit másképp

A turmixokkal én ha nem is hadilábon, de úgy állok, hogy simán kibírok nélkülük rövidebb- hosszabb időt is. Valószínűleg ez azért van, mert őszintén szólva, nem vagyok egy nagy tehéntej imádó. Valahogy nem szeretem az ízét, vagy lehet, hogy kiskoromban már megitatták velem a magamét, nem tudom, mindenesetre magamtól kevésbé szoktam legurítani egy pohár tejet vagy tejből készült italt.
Ebben a turmixban az a csodálatos, hogy tehéntej helyett mandulatejjel kell elkészíteni, tehát így azok is fogyaszthatják akik nem szeretik, vagy nem ihatják  a tehéntejet. 

Hozzávalók:

1 liter mandulatej

2-3 banán ( attól függ a mennyiség, hogy mennyire sűrűre szeretnéd, vagy mennyire banánosra)

10-15 dkg erdei gyümölcs mix, málna (ilyenkor télen természetesen fagyasztott, a mennyiségnél itt az számít, hogy mennyire szeretnéd a bogyós gyümölcsök ízét érezni)

méz (elhagyható)

A banánt kisebb darabokra töröm és a többi hozzávalóval együtt összeturmixolom. Én a mézet nem szoktam beletenni, mert úgy gondolom, hogy magában is van elég édes, de ha valaki szereti, vagy meg van fázva, akkor a pohara aljára lehet tenni egy jó nagy kanállal. Ezt a turmixot a légúti megbetegedésben szenvedők is szívesen fogyasztják (férjen tesztelve :) ) szóval bátran lehet adni nekik is, de csak ha alternatív tejjel készítjük, mert a náthás/influenzás betegeknek nem javasolt a tejtermékek fogyasztása.
Remélem kipróbálod!
Egészségedre!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése