2013. május 15.

Hasáb zeller

A tepsis zöldségeket egytől egyig nagyon szeretem, szoktam vegyesen és külön külön (1 zöldséget egyszerre pl: sült sárgarépa) is készíteni.
A zellert nem annyira szokás tepsiben sütni, de szerintem nagyon finom és jó alternatíva sült krumpli helyett azoknak akik nem esznek burgonyát vagy kicsit újítani szeretnének. Gyorsan elkészül, nagyon egyszerű és jó ízű.

Hozzávalók:

1 nagy gumó zeller

só, frissen őrölt bors

olaj

A zellert megpucolom és hasábokra vágom. Előmelegítem a sütőt 200 °C-ra és egy tepsit kibélelek sütőpapírral. A hasábokat a tepsire helyezem, sózom, borsozom és megöntözöm egy pici olajjal.
Mehet a sütőbe, kb. 20 perc alatt megsül.
Kiváló sültek mellé, vagy lehet hozzá különféle mártogatóst készíteni (pl.: fokhagymás vagy zöld fűszeres tejföl) de bevallom nálunk önmagában fogyott el, nagyon hamar.







Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése