Én az a típusú ember vagyok aki szeret mindenfélét baconbe csavarni. Mert attól csak jobb lesz :)
Így, hogy most spárgaszezon van, nem menekülhet ez az isteni zöldség a csavarás alól.
Hozzávalók:
1 csomag bacon
1 csomag spárga
frissen őrölt bors
pici étolaj
A spárgát megmosom és megszabadítom a fás résztől. Ezt úgy csinálom, hogy megfogom a spárga két végét és meghajlítom, és hagyom, hogy kettétörjön. A fenti "fejes" rész a jó, az alsó pedig nem (az a fás rész). Előmelegítem a sütőt kb.: 180 °C-ra és előveszek egy tepsit. Majd egy szelet bacont 3 spárga köré csavarok és beleteszem a tepsibe. Ezt addig csinálom amíg el nem fogy a spárga.
Majd egy pici olajjal meglocsolom, tényleg nem kell sok, mert a baconből fog zsiradék kisülni. Majd frissen őrölt borssal fűszerezem és tepsibe tolom. Kb. 20 perc alatt készre sül ( a bacon aranyló színe árulkodik).
Ebből a mennyiségből 8 csomagocska lesz.
Főként köretként szoktuk fogyasztani, de kellő mennyiség esetén szerintem megállja a helyét önálló fogásként.
Jó étvágyat!
Ó, de jó, hogy véletlenül rátaláltam a blogodra. :P Jól néz ki, nyami...
VálaszTörlés