2010. november 29.

Fotózás és csirkés lasagne

Honlap készítésben vagyunk, és azt találtuk ki készítünk egy két három... profi fotót rólam, hogy szépen jelenjek meg a nagyközönség előtt.
Ezért felkértük az esküvői fotósunkat (Berczi Dávid), akit nagyon szeretünk és aki mindig odateszi magát, hogy csináljon ételkészítős képeket.
Na de ugye ehhez kellett egy étel is, amit elkészítek.
A kedvencemre esett a választás ami nem más mint a csirkés lasagne.
Nagyon finom, laktató étel, pasifogónak sem utolsó ;)

Hozzávalók:

40 dkg csirkemell

1 nagy doboz tejföl

15 -15 dkg trappista és füstölt sajt

1 kis doboznyi bacon (ez általában 8-10 dkg között van)

előre csomagolt lasagne tészta (egy zacskót használunk el belőle)

vaj

sült csirke fűszer só

kevés olaj

Ebben a receptben az előkészület a macerás az összeállítás egy pillanat, ami még nehéz megvárni, hogy elkészüljön az étel, mert olyan jó illata van ahogy elkezd sülni.
Tehát a sajtokat lereszelem egy tálba és hozzáadom a tejfölt, Összekeverem. A tepsit kivajazom egy vékony rétegben, az oldalakról sem feledkezem meg. A csirkét apró kockára vágom, befűszerezem és egy serpenyőben az olajon arany barnára pirítom.
Bekapcsolom a sütőt 200 0C-osra.
Ha ez kész, akkor jön a rétegezés: a tepsi aljára teszek lasagne tésztát, amire bacont fektetek, rákanalazok a csirkéből és megkenem a tetejét a tejfölös sajt egy részével. Erre fektetem újra a tésztát, bacont, csirkét, tejfölös sajtot. Ezt addig folytatom, amíg el nem fogy az anyagom és tele nem lesz a tepsi.
Betolom a tepsibe és kb. 20 perc alatt megsütöm. Ha szép aranybarna a teteje akkor kész.
Savanyú vagy ha idény van akkor kovászos uborkával kínálom.





Jó étvágyat :)
És egy bizonyíték, hogy nemcsak én dolgoztam :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése